Na sve se načine pokušava spriječiti Thompsonov koncert u Mostaru

thompson

Na sve moguće načine nastoji se spriječiti održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru. Nakon zahtjeva za zabranu koncerta od strane skoro svih bošnjačkih političkih stranaka, sada se pokušava ishoditi dozvola za održavanje prosvjednog mitinga na Španjolskom trgu u Mostaru i to u isto vrijeme kada bi se održavao i koncert. U slučaju odobrenja toga prosvjeda od strane gradskih vlasti Mostaru bi prijetilo drastično pogoršanje sigurnosne situacije, a to vjerojatno i jest cilj, na što se već neko vrijeme upozorava u nekim medijima.

Ta neprestana politika guranja gradova Mostara i Stoca u gradove slučajeve, ima za cilj spriječiti dolazak bilo kakvih investitora i što je krajnji cilj, iseljavanje hrvatskog naroda. Kao povod za traženje zabrane koncerta i održavanje prosvjednog skupa u isto vrijeme navodi se “ustaška” politička orijentiranost Marka Perkovića Thompsona, ali i davanje potpore hrvatskim političkim i vojnim vođama koji već dugi niz godina bez presude trunu u Haaškom pritvoru. Pri tome se zaboravlja da je i osuđenom generalu Armije BiH Rasimu Deliću za ratne zločine nad Hrvatima davana najviša vojna i druga počast od strane Bošnjaka iako to sigurno Hrvatima nije bilo pravo. Pa, u čemu je razlika, osim što Hrvati u Haagu ni nakon 13 godina nemaju pravomoćnu presudu?

Zanimljivo je i to što neke bošnjačke strane stalno optužuju Hrvate za ustaštvo iako je sudjelovanje Muslimana u ustaškim postrojbama u II svjetskom ratu bilo neupitno i iznadprosječno!? Postavlja se pitanje tko tu koga može optuživati za ustašluk?

Sve u svemu, koncert će se održati jer je i sam mostarski gradonačelnik potvrdio da u njemu nema ništa sporno, ali onaj tko bi dopustio istovremeno održavanje prosvjednog skupa u Mostaru riskirao bi veliku mogućnost sukoba na međunacionalnoj razini, a to svakako treba spriječiti.

tvrtko.info