Koncert u Mostaru završio pjesmom “Lijepa li si”

koncert mostar 1

Foto: pogled.ba

Pjesmom Lijepa li si završen je koncert u znak potpore hrvatskim uznicima u Haagu. Mostarska publika pjevala je u glas s Markom Perkovićem Thompsonom, ali i s prethodnim izvođačima. Na koncertu se okupilo više od 8 tisuća posjetitelja, a isti je održan bez ikakvog incidenta. Praznih šest stolaca ispred pozornice pokazalo je da Hrvati nisu zaboravili one koji već punih trinaest godina borave u Haškom pritvoru dokazujući svoju nevinost i da čekaju njihov povratak nakon oslobađajuće presude.

Naravno, neki mediji su se uporno trudili pronaći bilo kakav sporan trenutak, pa su se u nedostatku drugih, okrenuli “skandaloznom” intoniranju hrvatske himne “Lijepe Naše” ili skandiranju poklika “Za dom spremni”. No, s obzirom da su vremena bivše Jugoslavije nepovratno iza nas, ni poklik, a ni hrvatska himna nisu (još) zabranjeni, pa se ne očekuju uhićenja izvođača ili publike.

Za to vrijeme, oni koji su bili protiv održavanja koncerta pustili su sa Starog mosta 150 balona aludirajući time na nepravomoćne presude Hrvatima u Haagu. Toliko o provokacijama.

tvrtko.info