Priopćenje za javnost Thompsona i Ministarstva branitelja

thompson

Povodom učestalih medijskih napisa kako Ministarstvo hrvatskih branitelja (su)financira koncert Marka Perkovića Thompsona u Slunju na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja 5. kolovoza 2017. godine izvještavamo hrvatsku javnost o sljedećem:

Uz sudjelovanje u organizaciji i sufinanciranje središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u Gradu Kninu, Ministarstvo hrvatskih branitelja ove godine, kao i niz godina unazad, podržava obilježavanje ove važne obljetnice u drugim većim gradovima u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo zajedno s gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a temeljem zamolbi udruga hrvatskih branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.

Jedan od gradova u kojima se ove godine organizira proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i VRO “Oluja” je i Grad Slunj, gdje će se 5. kolovoza održavati niz prigodnih programa i aktivnosti poput: hodnje putevima “Oluje”, polumaratona, izložbe vojne tehnike, izložbe radova učenika na temu “Oluja”, izložbenog korza OPG-ova, udruga i zadruga hrvatskih branitelja, polaganja vijenaca i odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima, nastupa kulturno-umjetničkih društava te prigodnih večernjih koncerata.

Organizacija ovih cjelodnevnih aktivnosti iziskuje određenu tehničku infrastrukturu i ljudske resurse te određena financijska sredstva u kojima zajednički participiraju Grad, Županija i Ministarstvo. Troškovi sufinanciranja na razini Ministarstva pokriveni su financijskim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu za obilježavanje obljetnica ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu, u svakoj proračunskoj godini.

Budući da još zaprimamo zahtjeve za sufinanciranje te da je organizacija proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obljetnice vojno-redarstvene operacije „Oluja“ još uvijek u tijeku, tek po završetku svih aktivnosti raspolagat ćemo podacima o konkretnim troškovima i bit ćemo u mogućnosti izvijestiti javnost.

Marko Perković Thompson također priopćenjem se oglasio o svom nastupu u Slunju.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Priopćenje menadžmenta Marka Perkovića Thompsona u vezi pokušaja sabotiranja njegovog nastupa na Dan pobjede 2017. u Slunju od strane Jutarnjeg lista.

Odlučno i s gnušanjem odbacujemo bezočne laži novinarke Jutarnjeg lista Rozite Vuković, zadužene za blaćenje Marka Perkovića Thompsona i medijski pokušaj sabotaže njegovog nastupa za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju, kao i ostalih pojedinih medija koje takve vijesti prenose.

Također pozivamo dotičnu novinarku da pokaže koje su to braniteljske udruge iz Slunja ogorčene Thompsonovim nastupom. Naravno da neće pokazati jer to jednostavno nije istina.

Kako bi uveličao proslavu Oluje po cijeloj Hrvatskoj, Thompson namjerava svake godine otići na jedno od herojskih mjesta ili gradova koji su bili “prva linija obrane” i koji su obilježili Domovinski rat.

Marko Perković Thompson i njegov dragi prijatelj Mate Bulić ove godine odazvali su se Gradu Slunju kako bi svojim nastupom uveličali proslavu Oluje i to bez naknade.
Dakle, Thompson i Mate Bulić povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Slunju 2017. godine osobno za sebe nisu naplatili niti jedne lipe.

Dragi prijatelji, ovo nije ništa novo, svake godine prije proslave Oluje ovakvi mediji svojim izmišljanjem i sluganstvom pokušavaju skrenuti pažnju na sebe i umanjiti ovaj nama važni spomen, dan kada smo se konačno oslobodili od srpsko-četničke agresije.
Pozivamo Vas ma gdje bili da u što većem broju dostojanstveno kako nama Hrvatima i priliči proslavimo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Menadžment Marka Perkovića Thompsona”, stoji u priopćenju objavljenom na Facebooku.