Hrvatska i Hrvati u BiH “šuruju” s Rusijom!?

kolinda u odori

Nevjerojatne političke akrobacije stižu u posljednje vrijeme od unitarističkih stranaka u Bosni i Hercegovini. U to ne ubrajam pozive o zabrani gradnje Pelješkog mosta i ne samo od strane bošnjačkih političara, već i od kakvih opskurnih društava, poput nekakvog Pomorskog društva Bosne i Hercegovine, već su naše misli uz SF priče o savezu HDZ-a BiH i jedne od svjetskih velesila – Rusije. Ne mogu reći da mi ne bi bilo drago da je HDZ BiH, glavna stranka jednog konstitutivnog naroda u BiH ostvarila tako bliske kontakte s ruskim liderom Putinom, ali ljudi, ipak…

Te konstrukcije prvi su počeli prosipati prebjezi iz nekoliko „lijevih“ stranaka u BiH koji su  se na kraju (tko zna je li i to kraj) zadržali u vlastitoj stranci – Građanskom savezu BiH. Oni su prvi počeli pisati o tome da Rusija širi svoj utjecaj na BiH, nadajući se da su toliko pametni i pismeni da će ih pročitati netko u NATO savezu, preciznije u SAD-u. Po njihovu nesreću, „pročitali“ su ih doslovno jedino u hrvatskom SDP-u koji je zahvaljujući, u prvom redu, Zoranu Milanoviću konačno shvatio o kakvoj se „ljevici“ radi, te su zgroženi, ukinuli svaki mogući kontakt s njima i jednom za svagda podržali hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

No, pokušaja i dalje ima. Jedan je čak uspio objaviti svoj uradak i to u časopisu Foreign Affairs iako sam se doista začudio kako isti nije završio u Siriusu, zagrebačkom časopisu za znanstvenu fantastiku. Ha, valjda, što je priča neobičnija (čitaj: nestvarnija) ima ponekog čitatelja više. Iako se u tekstu spominju i druge zemlje u okruženju: Crna Gora, Makedonija, očito se vidi, nimalo skriveni napad na predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a, te trenutnog predsjedavajućeg člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i njegovu navodnu političku igru u korist Rusije. Čović ovdje predstavlja sve Hrvate koji zajedno sa Srbima žele pripojiti BiH ruskom utjecaju i otkloniti približavanje NATO savezu!???

Autor teksta iza Čovića i cijelu Hrvatsku vidi kao taoca Rusije i Putine, te joj predviđa ulogu Trojanskog konja. Džabe mu je ukazivati da se HDZ BiH jedini u Bosni i Hercegovini naporno i istinski bori za što brži pristup EU i NATO-u; džabe, što je i sam Čović to jasno i glasno rekao, Jasmin je čvrsto utvrdio vezu i predvidio buduće savezništvo Rusije i Hrvatske!? Bunika, pomišljate? Nakon svih kritika od strane Rusije prema Hrvatskoj zbog ponašanja u Ukrajini (i ne samo zbog toga), nakon brojnih dokaza da je Republika Hrvatska trenutno najdosljedniji  saveznik SAD-a od svih zemalja Europske Unije, autor teksta razmišlja o sasvim suprotnom scenariju. O tempora, o mores!

Što reći? Ma, ništa. Emirima, Reufima, Jasminima treba reći da će ovakvim tekstovima „sigurno“ izazvati neprijateljstvo SAD-a prema Hrvatima u BiH i cijeloj Hrvatskoj i da će ih napasti tenkovima i zrakoplovima,  a da će NATO zatim uručiti kitu cvijeća svim pripadnicima „građanske“ opcije u BiH. Nakon toga ih malo pomilujte, onako kao što pomilujete djecu i idite polako doma. Treba netko i raditi!

J.K./tvrtko.info