Robert Kovač postao vlasnik trećine crnogorskog Capital Investa

kovac

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji nogometaš Bayerna, Dortmunda, Juventusa i zagrebačkog Dinama
Robert Kovač postao je vlasnik 32,55 posto crnogorske mikrofinancijske institucije (MFI) Capital Invest,
pokazuju podaci iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS).

Kovač je brat proslavljenog hrvatskog nogometaša Nika Kovača, kojem je ranije bio pomoćni trener dok je rukovodio
hrvatskom nogometnom reprezentacijom, a danas je pomoćni trener u Eintrachtu iz Frankfurta. Osnivači nove mikrofinancijske institucije u Crnoj Gori, Capital Invest, u prvoj polovini ove godine, sa po 50 posto vlasništva
bili su Njemac turskog porijekla Erhard Pačariz i Slovenac Matjaž Trtnik, godinama poznat kao trgovac na crnogorskim burzama. Pačariz je, prema posljednjim podacima iz CRPS, prepustio Kovaču 32,55 posto vlasništva, Seadi Dvoržak 7,5 posto, a zadržao 9,95 posto vlasništva u ovoj mikrofinancijskoj instituciji registriranoj u Beranama.
MFI Capital Invest je 11. travnja ove godine dobila dozvolu za rad i uskoro bi trebalo da počne sa osnovnom djelatnošću – plasiranjem kredita posredstvom dvije poslovnice u Beranama i Podgorici. Izvršni direktor MFI Capital Invest Predrag Jovanović potvrdio je Vijestima ulazak bivšeg hrvatskog nogometaša Roberta Kovača u vlasničku strukturu ove MFI. “Izražavam profesionalno i osobno zadovoljstvo što je poznato nogometno ime postalo dio naše vlasničke strukture. Očigledno je da postojeća regulativa u Crnoj Gori daje sigurnost stranim ulagačima. Infrastruktura MFI je postavljena i vrlo brzo ćemo početi sa osnovnom djelatnošću-kreditiranjem kroz dvije
poslovnice u Beranama i Podgorici”, najavio je Jovanović. Jovanović je bivši direktor kablovskog operatera BBM,
predsjednik odbora direktora Swiss osiguranja, a prije 12-ak godina bio je i direktor društva koje je upravljalo HLT fondom, javljaju “Vijesti”.
Ranije su na financijskom tržištu u Crnoj Gori dvije mikrofinansijske institucije vremenom prerasle u komercijalne
banke. To su bile nekadašnja Opportunity, a sada Erste banka, kao i Lovćen banka. Nije poznato, za sada, kakvi su daljnji planovi novih suvlasnika mikrofinancijske institucije Capital invest.